Menu

A+ A A-

Μακαρονάδα με μπέϊκον και κολοκυθάκι

  • Κατηγορία Ζυμαρικά

Μακαρόνια με κολοκυθάκι και μπέϊκον, ενα πιάτο με δυνατή μεσογειακή γεύση. Για τυρί χρησιμοποιείστε Μετσοβόνε, εξαιρετικό τυρί απο την Ηπειρο.
Για τα μακαρόνια χρησιμοποίησα τα Τρουμπετίνα Μέλισσα, νόστιμα και με πολύ καλό κράτημα αν τα βγάλεις "αλ ντέντε". Μην ξεχάστε στο τέλος να τρίψετε φρέσκο μαύρο πιπέρι σε κάθε πιάτο. Δίνει στη γεύση εκέινο το κάτι άλλο!

Διαβάστε περισσότερα...

Αφράτο κέϊκ με ανθότυρο

Νόστιμο κέϊκ με ανθότυρο χωρίς βούτυρο. Εύκολο να γίνει, με απλή προετοιμασία και 35-38 λεπτά στο φούρνο. Η προσθήκη του ανθότυρου του δίνει μια εξαιρετική γεύση και τρυφερή υφή.

Υλικά για φόρμα 24-26 cm.

Διαβάστε περισσότερα...

Οσομπούκο από το Μιλάνο

Οι Ιταλοί είναι μάστορες στο σιγανό ψήσιμο του κρέατος.
Παίρνουν ένα σχετικά οικονομικό κομμάτι κρέατος με αρκετό συνδετικό ιστό και το ψήνουν κατάλληλα μέχρι να μαλακώσουν τα "σκληρά" του μέρη,  και να πάρουν μια μεταξένια υφή.
Το οσομπούκο είναι ένα πολύ παλιό πιάτο της περιοχή του Μιλάνου (Λομβαρδία). Το όνομά του σημαίνει (σε ελεύθερη μετάφραση) κόκκαλο με τρύπα,  ελληνιστί κότσι!
Αυτό λοιπόν το κότσι τα παίρνουν και το σιγο-ψήνουν περιχύνοντάς το με κρασί και ζωμό κρέατος μέχρι να "λιώσει".

Διαβάστε περισσότερα...

Το αβοκάντο

Το αβοκάντο - Persea americana όπως είναι το όνομά του στη βιολογία, είναι ένα φρούτο που ευδοκιμεί και στη χώρα μας. Μάλιστα η παραγωγή του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται.
Γιατί είναι καλό να τρώμε αβοκάντο; Είναι ένα φρούτο γεμάτο ωφέλιμα συστατικά.
Αυτό το φρούτο συνήθως πράσινο (έχει και εκείνα που έχουν καφέ σκούρο χρώμα), με το εσωτερικό του και αυτό πράσινο και μαλακό σαν βούτυρο είναι αυτό που με την βοήθειά του φτιάχνεται η σάλσα guacamole.
Αλλά δεν είναι αυτό το πιό σημαντικό.
Το αβοκάντο περιέχει πολλά συστατικά μεταξύ βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Διαβάστε περισσότερα...

Τυροπιτάκια με γλυκειά ζύμη

Στην Σικελία, ότι είδος πίτα και να φάς γίνεται με ζύμη γλυκειά.
Τυρόπιτα, χορτόπιτα, με ζαμπόν ή σαλάμι ή με μαρμελάδα η ζύμη είναι αφράτη και γλυκειά. Και το μόνο που θές είναι να απολαύσεις άλλη μια!
Αυτή είναι μια γλυκειά ανάμνηση απο το μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, την γή της Αίτνας και του Αρχιμήδη.

Διαβάστε περισσότερα...

Κορμός σοκολάτας με Merenda υγείας Παυλίδη

  • Κατηγορία Γλυκά

Αμα είσαι σοκολατο-εξαρτημένος, δεν θέλεις και πολύ για να δοκιμάσεις κάτι καινούριο. Μάλιστα αν πρόκειται για ένα προϊόν της σοκολατοποιίας Παυλίδης. Ετσι αφού αγοράσαμε την καινούρια Μερέντα με σοκολάτα υγείας Παυλίδης την δοκιμάσαμε.  ......και μετά απο πολλά μμμ.. και πάλι μμμμμ... ιδού μια καινούρια συνταγή για τον κορμό σοκολάτας.

Διαβάστε περισσότερα...

Χάμπουργκερ σπιτικό. Τα μυστικά για να το πετύχεις!

Ο καιρός ζέστανε το καλοκαίρι είναι εδώ, καιρός να ξεσκονίσουμε και να καθαρίσουμε εκείνη την ξεχασμένη ψησταριά στην βεράντα/αυλή!
Ετοιμάζεις βραδάκι με καλή παρέα και μπυρίτσα; Μήπως θα έχει και μπάρμπεκιου; Μαζεύτηκε στο σπίτι η οικογένεια και ψήνουμε;
Αν είναι έτσι, τόσο το καλυτερο! Η ψησταριά είναι έτοιμη, με κάρβουνα και όλα το παρελκόμενα, το στήσιμο της φωτιάς και της σχάρας και το κρέας δίπλα να περιμένει.
Ισως είναι καιρός να ξανα-θυμηθούμε ένα κλασικό πιάτο του μπάρμπεκιου: το χάμπουργκερ!

Διαβάστε περισσότερα...

Παγωτό βανίλια σπιτικό

  • Κατηγορία Γλυκά

Κατά τύχη, περπατώντας στην παλιά μεσαιωνική πόλη της Ρόδου συνάντησα ενα από τους παλιούς "μάστορες" του παγωτού. Ετσι τους έλεγαν τότε, πριν πολλά χρόνια.
Γέροντας σήμερα, διηγήθηκε ιστορίες παλιές απο τα παγωτατζίδικα της πόλης μας. Και φυσικά πολλές συμβουλές  για να γίνει το παγωτό καλύτερο.
Με τα λίγο μέσα πού διέθεταν τότε, έφτιαχναν παγωτό που για εμάς τους πιτισιρίκους ήταν ότι πιό κοντινό στον παράδεισο!
"Τώρα δεν φτιάχουν παγωτό πια." λέει. "Φτιάχνουν κάτι άλλο, γεμάτο συντηρητικά και διορθωτικά γεύσης".
"Εμείς φτιάχναμε παγωτό. Το φτιάχναμε στο χέρι και ο μάστορης έπρεπε να ξέρει πως να το ανακατέψει και πότε θα το βγάλει απο την μηχανή! Σήμερα παίρνεις παγωτό και αν σου πέσει κάτω μένει εκεί στον ήλιο χωρίς να λιώνει!"

Διαβάστε περισσότερα...