Menu

A+ A A-

Μπέργκερ στο σπίτι. Τα μυστικά για να το πετύχεις!

Ο καιρός ζέστανε το καλοκαίρι είναι εδώ, καιρός να ξεσκονίσουμε και να καθαρίσουμε εκείνη την ξεχασμένη ψησταριά στην βεράντα/αυλή!
Ετοιμάζεις βραδάκι με καλή παρέα και μπυρίτσα; Μήπως θα έχει και μπάρμπεκιου; Μαζεύτηκε στο σπίτι η οικογένεια και ψήνουμε;
Αν είναι έτσι, τόσο το καλυτερο! Η ψησταριά είναι έτοιμη, με κάρβουνα και όλα το παρελκόμενα, το στήσιμο της φωτιάς και της σχάρας και το κρέας δίπλα να περιμένει.
Ισως είναι καιρός να ξανα-θυμηθούμε ένα κλασικό πιάτο του μπάρμπεκιου: το χάμπουργκερ!

Διαβάστε περισσότερα...

Παγωτό βανίλια σπιτικό

  • Κατηγορία Γλυκά

Κατά τύχη, περπατώντας στην παλιά μεσαιωνική πόλη της Ρόδου συνάντησα ενα από τους παλιούς "μάστορες" του παγωτού. Ετσι τους έλεγαν τότε, πριν πολλά χρόνια.
Γέροντας σήμερα, διηγήθηκε ιστορίες παλιές απο τα παγωτατζίδικα της πόλης μας. Και φυσικά πολλές συμβουλές  για να γίνει το παγωτό καλύτερο.
Με τα λίγο μέσα πού διέθεταν τότε, έφτιαχναν παγωτό που για εμάς τους πιτισιρίκους ήταν ότι πιό κοντινό στον παράδεισο!
"Τώρα δεν φτιάχουν παγωτό πια." λέει. "Φτιάχνουν κάτι άλλο, γεμάτο συντηρητικά και διορθωτικά γεύσης".
"Εμείς φτιάχναμε παγωτό. Το φτιάχναμε στο χέρι και ο μάστορης έπρεπε να ξέρει πως να το ανακατέψει και πότε θα το βγάλει απο την μηχανή! Σήμερα παίρνεις παγωτό και αν σου πέσει κάτω μένει εκεί στον ήλιο χωρίς να λιώνει!"

Διαβάστε περισσότερα...

Cuba libre

Λέγεται και ρούμι με κόλα, φτιάχτηkε στην Κούβα κατά τον Αμερικανο-Ισπανικό πόλεμο γύρω στο 1900. Το έπιναν Αμερικανοί στρατιώτες στην ελεύθερη Αβάνα. Το όνομα προήλθε απο τιε επεφημίες τους ¡Por Cuba Libre! δηλαδή για μια Κούβα ελεύθερη. Αυτά σύμφωνα με την Bacardi. 
Εύκολο κοκτέιλ εξαιρετικό για αυγουστιάτικο σαβατόβραδο. 

Διαβάστε περισσότερα...

Η τέχνη του ξυρίσματος

Παρόλο που εκατοντάδες σελίδες έχουν γραφτεί για το ξύρισμα, δεν παύει να είναι πάντα επίκαιρο και να τραβάει την προσοχή.
Το κάνουμε κάθε πρωί, οι περισσότεροι, και παραμένει μια τέχνη που ο κάθε άνδρας πρέπει να μάθει και όσο γίνεται να την κάνει με ευχαρίστηση.
Ξυρίζομαι τα τελευταία 45 χρόνια και κάθε φορά είναι μια ιεροτελεστία. Και ακόμα λέω κάτι μπορεί να μάθω.

Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάχνεις μόνος σου τον πρωϊνό καφέ; Αυξάνεις την δημιουργικότητα σου !

Το να φτιάχνεις εσύ ο ίδιος τον πρωϊνό σου καφέ, και όχι να τον αγοράζεις στον δρόμο ή στο μπάρ κοντά στη δουλειά σου, οπωσδήποτε σου δίνει ένα καλύτερης ποιότητας καφέ! Αλλά χωρίς αμφιβολία προσθέτει πόντους στην δημηουργικότητα και παραγωγικότητά σου!

Διαβάστε περισσότερα...

Μαργαρίτα κοκτέϊλ - Margarita cocktail

Οτι και να γίνει, όσες βροχές κι' αν φέρει ο φετεινός Μάϊος, το καλοκαίρι είναι προ των πυλών! Ας ετοιμαστούμε λοιπόν. Τέλος τα ποτά του χειμώνα που μας συνόδευσαν μέχρι τώρα. Καιρός να αρχίσουμε τις ετοιμασίες για ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ που θα μας συνοδεύει τις καυτές βραδιές ....

Διαβάστε περισσότερα...

Ορεκτικό με κρέμα φέτας

Μια κρέμα-ορεκτικό για την παρέα εύκολη,γρήγορη, υπέροχη! Η συνταγή μπορεί να διαφέρει, φτιάξτε την δική σας για την περίπτωση με υλικά όπως το φρέσκο μαύρο πιπέρι, διάφορα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ξύδι, λεμόνι ακόμα και χωρίς γιαούρτι. Ας δούμε πως γίνεται:

300 γραμ. φέτα
3 κουταλιές γιαούρτι
γάλα
ελαιόλαδο
ρίγανη
πάπρικα
πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα...