Menu

A+ A A-

Μπέργκερ στο σπίτι. Τα μυστικά για να το πετύχεις!

Ο καιρός ζέστανε το καλοκαίρι είναι εδώ, καιρός να ξεσκονίσουμε και να καθαρίσουμε εκείνη την ξεχασμένη ψησταριά στην βεράντα/αυλή!
Ετοιμάζεις βραδάκι με καλή παρέα και μπυρίτσα; Μήπως θα έχει και μπάρμπεκιου; Μαζεύτηκε στο σπίτι η οικογένεια και ψήνουμε;
Αν είναι έτσι, τόσο το καλυτερο! Η ψησταριά είναι έτοιμη, με κάρβουνα και όλα το παρελκόμενα, το στήσιμο της φωτιάς και της σχάρας και το κρέας δίπλα να περιμένει.
Ισως είναι καιρός να ξανα-θυμηθούμε ένα κλασικό πιάτο του μπάρμπεκιου: το χάμπουργκερ!

Διαβάστε περισσότερα...

Πυροσβεστικό όχημα - παλιό - Old firefighter truck

On Profitis Ilias, a 800 m. high mountain, between mediterranean pines and cypress you can enjoy the beauty of Rhodos.
Near by, not far away from the beautiful hotels "Elafos" and "Elafina", i found this old/retired firefighter truck.

Στην καταπράσινη κορυφή του Προφήτη Ηλία στη Ρόδο, όχι πολυ μακρυά απο τα πανέμορφα ξενοδοχεία "Ελαφος" και "Ελαφίνα", βρίσκεται αυτό το παλιό πυροβεστικό όχημα.

Διαβάστε περισσότερα...

Παγωτό βανίλια σπιτικό

  • Κατηγορία Γλυκά

Κατά τύχη, περπατώντας στην παλιά μεσαιωνική πόλη της Ρόδου συνάντησα ενα από τους παλιούς "μάστορες" του παγωτού. Ετσι τους έλεγαν τότε, πριν πολλά χρόνια.
Γέροντας σήμερα, διηγήθηκε ιστορίες παλιές απο τα παγωτατζίδικα της πόλης μας. Και φυσικά πολλές συμβουλές  για να γίνει το παγωτό καλύτερο.
Με τα λίγο μέσα πού διέθεταν τότε, έφτιαχναν παγωτό που για εμάς τους πιτισιρίκους ήταν ότι πιό κοντινό στον παράδεισο!
"Τώρα δεν φτιάχουν παγωτό πια." λέει. "Φτιάχνουν κάτι άλλο, γεμάτο συντηρητικά και διορθωτικά γεύσης".
"Εμείς φτιάχναμε παγωτό. Το φτιάχναμε στο χέρι και ο μάστορης έπρεπε να ξέρει πως να το ανακατέψει και πότε θα το βγάλει απο την μηχανή! Σήμερα παίρνεις παγωτό και αν σου πέσει κάτω μένει εκεί στον ήλιο χωρίς να λιώνει!"

Διαβάστε περισσότερα...

Cuba libre

Λέγεται και ρούμι με κόλα, φτιάχτηkε στην Κούβα κατά τον Αμερικανο-Ισπανικό πόλεμο γύρω στο 1900. Το έπιναν Αμερικανοί στρατιώτες στην ελεύθερη Αβάνα. Το όνομα προήλθε απο τιε επεφημίες τους ¡Por Cuba Libre! δηλαδή για μια Κούβα ελεύθερη. Αυτά σύμφωνα με την Bacardi. 
Εύκολο κοκτέιλ εξαιρετικό για αυγουστιάτικο σαβατόβραδο. 

Διαβάστε περισσότερα...

Η τέχνη του ξυρίσματος

Παρόλο που εκατοντάδες σελίδες έχουν γραφτεί για το ξύρισμα, δεν παύει να είναι πάντα επίκαιρο και να τραβάει την προσοχή.
Το κάνουμε κάθε πρωί, οι περισσότεροι, και παραμένει μια τέχνη που ο κάθε άνδρας πρέπει να μάθει και όσο γίνεται να την κάνει με ευχαρίστηση.
Ξυρίζομαι τα τελευταία 45 χρόνια και κάθε φορά είναι μια ιεροτελεστία. Και ακόμα λέω κάτι μπορεί να μάθω.

Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάχνεις μόνος σου τον πρωϊνό καφέ; Αυξάνεις την δημιουργικότητα σου !

Το να φτιάχνεις εσύ ο ίδιος τον πρωϊνό σου καφέ, και όχι να τον αγοράζεις στον δρόμο ή στο μπάρ κοντά στη δουλειά σου, οπωσδήποτε σου δίνει ένα καλύτερης ποιότητας καφέ! Αλλά χωρίς αμφιβολία προσθέτει πόντους στην δημηουργικότητα και παραγωγικότητά σου!

Διαβάστε περισσότερα...